Aan de Ganzepoot

Aan de Ganzepoot

maandag 15 juni 2015

De geheimen van de fietstocht - Informatiebijeenkomst.

Infoavond
Op zaterdag 13 juni werd er te Geel een algemene informatiebijeenkomst georganiseerd voor de fietsreis naar Carcassonne. Het werd een uitvoerig en gevarieerd programma met volgende onderwerpen.

Algemene informatie en reisroute.
Rik Waer gaf algemene informatie met een bespreking in detail en de praktische afspraken over de komende fietsreis. Samen met Eddy Mues werd er een overzicht gegeven van het parcours en de verschillende ritten.  We rijden via de Franse Westkust, door Normandie, de Centre, de Bordeaux streek over de Midi-Pyrénéen en het Katharenland.

Roadbook
Een aangename nieuwigheid dit jaar is een apart "Roadbook".  Eddy Mues heeft hierin dag per dag de routekaart en het hoogteprofiel opgenomen. Dit in een zeer praktisch boekje.

Rouen en Jeanne d'Arc.
Tijdens rit 2 fietsen we door de regio Normandie en logeren we in Rouen. Door Ingrid werd de rol van Jeanne d'Arc voor Rouen en gans Frankrijk uitvoerig toegelicht.

Vouillé.
Ingrid informeerde ons tevens met een historisch overzicht over de slag bij Vouillé en de rol van Clovis op zijn wit paard.  We logeren dan ook op dag 5 in Vouillé.

Maaltijd.
Om alles verteerbaar te maken was er een avondmaal in de stijl van hetgeen we tijdens de fietstocht op het menu zullen krijgen. Gesmaakt werd de degustatie van de Franse kazen en de streekapertieven en wijntjes die we onderweg zullen kunnen degusteren.

Marcel en de katharen.
Onze geestelijke begeleider Marcel hield er nog een amusante uiteenzetting over der rol van de kruistochten, de pausen en de katharen. Ongetwijfeld zullen we er onderweg nog meer over vernemen.

Historische uitleg over de onderwaterzetting van de Ijzervlakte door Yves..
Tot slot kregen we nog een ludieke uiteenzetting door Yves over de rol die sluiswaters Karel Cogge en Hendrik Geeraert speelden tijdens de Groote Oorlog bij de onderwaterzetting van het gebied achter de Ijzer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten