Aan de Ganzepoot

Aan de Ganzepoot

maandag 20 juli 2015

Rit 3 - Rouen - La Ferté Bernard

Naar de Pays-de-la-Loire.
Op deze 3de dag fietsen we verder naar het midden van Frankrijk. We zijn nu al een beetje ver weg van thuis, onder de lijn Parijs, en krijgen en waar vakantiegevoel. We verlaten de regio Normandië en fietsen naar de regio Pays-de-la-Loire. Aan de plassen te zien, hebben we deze nacht nogal wat regen in Rouen gekregen.

Verloop van de 3 eerste dagen.
We zijn 525 km ver van ons vertrekpunt. Na 3 dagen kunnen we vermelden dat we de 2 langste ritten reeds afgelegd hebben. Rit 2, gisteren, en rit 3 van vandaag zijn de langste ritten. Alles wordt van nu af aan minder zwaar. Dat proberen ze ons wijs te maken. De beklimmingen zullen ze later wel voelen denken de organisatoren.
Frans, mezelf en Tom. Het team heeft een geheime tactiek afgesproken, Tom als kopman zal vandaag het tempo met Peter bepalen.
Enkele topteams, BMC, Radio Shack en rechts 2 leden van een gazet ploegske.
Talentvol team ergens ontdekt in Vlaanderen, nu onderweg in Frankrijk.
De Jos uit het uiterste noorden van België.
Voor het Mercure hotel te Rouen bij het vertrek.
Onze start was droog, tot we 100 m verder waren. Een miezerige druilregen die tot ongeveer 09.30 ons deed nadenken waarom we dat doen. Regenjasjes aan, en terug uit.
In de straten van Rouen, regenjasjes aan.
Regenjasjes in de straten van Rouen.
Tijdens de ganse rit zwaar bewolkt en op sommige plaatsen was de weg nog nat van een bui waar wij aan ontsnapt zijn.
Eventjes wachten tijdens een herstelling.
Waar zou ergens Teutre Weutre liggen?
Tijdens de reparatie van een van de weinige lekke banden.
Ravitaillering.
Na 68 km onze eerste ravitaillering om 11.35 uur. Op een schitterende locatie in de hameau  La Croisille, niet ver van Evreux. Marc en Ingrid hebben van de eigenaars een geweldige plaats gevonden voor onze eerste bevoorrading. Een typische Normandische boerderij uit de 13de eeuw. Supervriendelijke eigenaars van deze boerderij. We kregen zomaar hun erf en sanitair ter beschikking. De blikvanger van deze locatie is een duiventoren van vele honderden jaren oud.
Duiventoren van vele honderden jaren op het erf van La Ferme du Bourg in het gehucht La Croisille.
De eigenaars van "La Ferme du Bourg", boden hun terrein, toiletten en installaties ter beschikking. in La Croisille te Conches-en-Ouche, nabij Evreux. Een fantastisch koppel met een even prachtige etablissement: La Ferme du Bourg.  (<- klik) Dit is een locatie die we kunnen aanraden indien men in de buurt is een een gezonde en lekkere maaltijd wenst te nemen.
La Ferme du Bourg.
De 2de grote bevoorrading na 135 km rond 15.10 uur aan een meertje. We zitten dan reeds onder de lijn Parijs.
2de bevoorrading.
La Ferté Bernard.
Het eindpunt van vandaag is la Ferté Bernard. Deze plaats ligt in het departement Sarthe in het Pays-de-la-Loire. Tot voor deze reis, had ik nog nooit gehoord van deze plaats. De grote stad die dicht in de omgeving ligt is Le Mans. Dit klinkt al veel bekender in de oren wegens de jaarlijkse autowedstrijd, de 24 uren. De naam van deze plaats is een samenvoeging van de Latijnse naam Firmitas, later Ferté, hetgeen versterkt fort betekent. Bernard is de naam van een van de stichters van deze stad. Met wat verbeelding wordt deze stad het Venetië van het westen genoemd.
Peter en Tom bepalen het tempo, het schiet onmiddellijk de hoogte in.
Logies.
We logeren in een hotel van de Campanile keten.
Aangekomen aan onze logeerplaats te 18.00 hr.

Ritgegevens.
Afstand:            182 km
Hoogtemeters:   1.285 m
Vertrek:             08.00 uur
Aankomst:        18.00 uur
Meteo:               Droger geworden na de regen en aangekomen bij droog weder.
Temperatuur:    Min.: 16°.  Gemiddelde temperatuur: 21,5°
Parcours rit 3
Profiel rit 3
Tempo.
In het begin van de rit was er wat vertraging. Redenen: regen en ook een brug die niet hoog genoeg zou zijn, en een alternatief parcours gezocht, en enkele wegenwerken. Het was een redelijk lange rit, 182 km, en om de verloren tijd in te halen werd dit professioneel opgelost. Peter en Tom aan de leiding op kop, tegen de strakke wind in en het tempo werd de hoogte ingejaagd. 

2 opmerkingen:

  1. Nogmaals een reactie plaatsen. Hopelijk krijg je hem maar eenmaal. Drink een warme grog en je vergeet de regen. Hier was het ook slecht weer...veel fietsplezier en weinig stukken...groetjes Tonia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen