Aan de Ganzepoot

Aan de Ganzepoot

woensdag 22 juli 2015

Rit 5 - Saumur -> Vouillé

Kort verslag:
Na 800 km en 5 dagen aangekomen in Vouillé. Ritje bij droog en warm tot zeer warm na de middag. Vertrokken om 08.30 uur bij 18°, aangekomen om 16.45 uur bij 36°. Gemiddelde temperatuur: 27°.

Saumur --> Vouillé
Onze bestemming van deze relatief korte rit van 123 km is Vouillé. Voorheen nog nooit gehoord van deze plaats. Deze kleine gemeente ligt ongeveer 20 km ten westen van Poitiers.
Dat zijn ze, nooit ruzie gemaakt en nooit gevochten. Ik met kamergenoot, de Jan.
Bij het vertrek te Saumur voor het hotel van de keten Logis de France. Heel goed hotel.
Naar het kasteel van Saumur.
Naar het kasteel van Saumur.
Naar het kasteel van Saumur.
Saumur.
Vermits we in een van de prachtigste steden van de Loire vallei vertoeven, eventjes een toeristische uitstap naar het Chateau de Saumur.
Saumur aan  het Chateau en panorama over de stad en de Loire.
Saumur aan de Loire.
Met Wilfried en Jan P. te Saumur. Beneden de Loire.
Mooie uitzichten en prachtige valleien.
Vooraleer de Loire te verlaten volgen we de eerste km's haar oever en krijgen we mooie uitzichten op deze vallei. In Saumur rijden we nog even naar boven tot aan het Chateau de Saumur. We hebben er een prachtig uitzicht over Saumur en de Loire. Een vriendelijke dame wijst ons nog enkele plaatsjes waar er een uniek uitzicht te bewonderen valt. Verder volgen we de Loire tot Montsoreau. Het is daar niet eenvoudig om met ons peloton plus volgwagen te bezoeken.

Abdij van Fontevraud
Na 27 km komen we langsheen de abdij van Fontevraud. Dit dorp met abdij is een van de meest bezochte plaatsen van de streek. Het was een enorme en bijzondere vesting waar tegelijkertijd een mannen- en een vrouwenklooster, een tehuis voor gevallen maar berouwvolle vrouwen en een ziekenhuis voor lepralijders gevestigd waren.
Abdij van Fontevraud.
Tussen de zonnebloemen.
We fietsen door streken waar de velden met de zonnebloemen weelderig groeien. Gelegenheid voor ons om de dames en onszelf in de bloemen te zetten.
Sportieve dames tussen de zonnebloemen, samen met enkele stoere mannen.
Tussen de zonnebloemen.
Vouillé
Tijdens de informatieavond in Geel-Bel, werd door Ingrid uitvoerig een historisch overzicht gegeven over de slag bij Vouillé en de rol van Clovis op zijn wit paard. We fietsen vandaag door deze streek, maar we merken niets meer van overgebleven krijgers, het is er nu rustig en vredig.
Bevoorradingen.
Een eerste bevoorrading om 12.50 en 75 km
Een tweede bevoorrading om 15.40 na 123 km. Deze laatste was een kaasfestijn met vele soorten kaas, witte, rosé en rode wijn.
Marc en Ingrid aan de kaas en wijntafel.
Marcel aan de brood en dranktafel.
Logement;
We logeren in het hotel:  Cheval Blanc & Clovis 
Hotel Le Cheval Blanc & Clovis
Ritgegevens. 
Afstand:                  123 km
Hoogtemeters:         933 m.
Vertrek:                   08.30 hr
Aankomst:               16.45 hr
Temperatuur:           Min. 18°, max.: 36°, gemiddeld: 27°
Parcours rit 5: Saumur - Vouillé
Profiel rit 5: Saumur - Vouillé

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit...mooie foto's, mooi verslag, mooie streek, mooie zonnebloemen...mooie dames, mooie fietsers, mooie en uitstekende begeleiders, jullie doen dat goed...maar hier ook mooi weer vandaag.. uittip voor met je kleinkinderen: de Olmense zoo! Fiets ze goed! Tonia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jef, een opluchting te lezen dat ge nog altijd niet gevochten hebt met mijne / uwe Jan ! Of hij met u. Houden zo, he. Maar zelfs nog niet 1 keer ruzie gemaakt, wow. CHAPEAU ! FAUT LE FAIRE. Jullie zien er dan ook goed uit alle 2 ! (Niet dat de anderen er zo slecht uitzien.)
    Groetjes, nog veel voldoening en plezier aan IEDEREEN. En een speciale proficiat aan alle dames!
    Hilde (van 'Jan van Jef ')

    BeantwoordenVerwijderen