Aan de Ganzepoot

Aan de Ganzepoot

dinsdag 28 juli 2015

De wonderbaarlijke wederopstanding van Jos Michiels.

Op woensdag 13 mei werd Jos Michiels, de Jos, of Joske, opgeraapt tijdens een fietstocht en dringend vervoerd naar de kliniek te Herentals.  Twee dagen voor zijn 75ste verjaardag die hij vierde op intensieve zorgen in het ziekenhuis. Het verdict:
  • 8 gebroken ribben, 
  • gebroken sleutelbeen, 
  • gebarsten heup.
Amper 9 weken later, op 18 juli, stond Jos aan het vertrek voor de 10 daagse fietstocht van Nieuwpoort naar Carcassonne. 1.600 km op 10 dagen, wil zeggen een gemiddelde van 160 km/dag en aan een gemiddelde snelheid van 24-25 km/hr. Met bijna 15.000 hoogtemeters is dit beslist niet voor doetjes. Soms in de regen, soms temperaturen tot 37°, cols boven de 2.000 meter, 10 dagen telkens opstaan om 06.00 uur, aankomst om 18.00 of 19.00 uur, dagelijks valiezen in en uitpakken. Logies in niet steeds de meest comfortabele hotels.
Jos met zijn kruk, later met zijn nieuwe Giant racefiets, met electronisch schakelsysteem.
Met een zeer heterogeen gezelschap van leeftijd, streek, opleiding, enz. Om maar te zeggen dat het veel van een mens eist. Maar Jos heeft een ijzersterk karakter, optimistisch, uitstekende fysiek, steeds goedlachs en vooral een wil om door te drijven. De eerste de beste voetballer zou er nog niet aan denken om zijn schoenen aan te binden. Een gewone werknemer krijgt moeiteloos minstens een half jaar ziekteverlof. Na 9 weken was Jos steeds aan de start en ook bij de aankomst.Vele jongeren kunnen hier een voorbeeld aan nemen.
Jos is een voorbeeld van doorzettingsvermogen en verdient van ons allen het meeste respect en appreciatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten